Nieuws

4x goede redenen om buschauffeur te worden!

In het openbaar vervoer, voor evenemententreinstremmingen of voor meerdaagse ritten: we hebben buschauffeurs hard nodig. Zij zorgen ervoor dat jij snel en veilig van A naar B kunt reizen: of je nu naar je school, werk of belangrijke afspraak moet. Zonder buschauffeurs staat het vervoer stil, dus een baan als buschauffeur is belangrijk. Maar waarom is het zo leuk om buschauffeur te worden? Hieronder zetten wij een aantal goede redenen om buschauffeur te worden op een rij!

De mogelijkheid om mensen te helpen

De functie als buschauffeur is ten eerste een mooie functie omdat je hierbij de kans hebt om mensen te helpen. Jij bent er tenslotte verantwoordelijk voor het vervoeren van passagiers van A naar B. Jij bent dan ook degene die een glimlach op het gezicht van de passagiers tovert als je hen weer veilig en tijdig bij hun eindbestemming hebt gebracht. En dat kan jou als buschauffeur veel voldoening geven!

Veel verantwoordelijkheid

Een andere reden om buschauffeur te worden, is omdat je in deze functie veel verantwoordelijkheid hebt. Of je iemand nu naar zijn of haar werk, school of afspraak brengt: jij dient ervoor te zorgen dat dit op een veilige en tijdige manier gebeurt. En dit is een grote verantwoordelijkheid. Naast het veilig vervoeren van passagiers, is het aan jou ook de taak om de bus schoon te houden, defecten en storingen te melden en toe te zien op de orde en veiligheid.

Afwisselend werk

Als buschauffeur in het openbaar vervoer is geen dag hetzelfde. Andere routes, dag- en nachtdiensten en verschillende passagiers: het kan heel afwisselend zijn. Hoewel je iedere werkdag passagiers vervoert, kan elke werkdag weer veel nieuws brengen. En dat is dan ook wat een baan als buschauffeur zo leuk maakt. De ene keer diensten overdag en de andere keer juist weer ’s avonds of ’s nachts: als buschauffeur zal je met jouw baan lekker variëren.

Aantrekkelijk salaris

Ook niet geheel onbelangrijk, is uiteraard het salaris van een buschauffeur. Het salaris is aantrekkelijk en dat maakt de baan natuurlijk nóg leuker. Het definitieve salaris dat je zal verdienen is uiteraard wel afhankelijk van jouw ervaring en opleiding.

Heb je nog geen rijbewijs D en zou je graag buschauffeur willen worden? Bij Workbus heb je de mogelijkheid om gratis opgeleid te worden. Meer informatie hierover vind je ook op onze andere website. Zodra je hiervoor slaagt, kun je aan de slag bij één of meerdere gerenommeerde opdrachtgevers.

Ben je al buschauffeur, maar heb je momenteel geen leuk werk? Ook dan ben je hier aan het juiste adres, want wij zijn altijd op zoek naar buschauffeurs. Bekijk dus snel onze vacatures, wij maken graag kennis met je!