Nieuws

CAO veranderingen voor uitzendkrachten (NBBU)

Het is natuurlijk altijd fijn als er een paar CAO veranderingen plaatsvinden waar uitzendkrachten voordeel mee kunnen behalen. Dat is nu gebeurd, want vanaf januari 2022 gaat er voor uitzendkrachten het een en ander veranderen. Benieuwd naar deze CAO veranderingen voor uitzendkrachten (NBBU)? Lees dan snel verder, wij vertellen je er meer over!

Er wordt eerder overgegaan naar contracten mét contracturen van bepaalde tijd

Een van de veranderingen voor uitzendkrachten is dat er eerder wordt overgegaan naar contracten mét contracturen van een bepaalde tijd (nu fase 3). Voorheen was dit 1,5 jaar tot je in fase 3 kwam, maar dit wordt vanaf nu dus één jaar. Fase 3 wordt overigens ook korter, want deze fase gaat van 4 naar 3 jaar.

Eerder pensioen opbouwen

Als uitzendkracht kun je vanaf heden eerder pensioen gaan opbouwen. Voorheen was dit mogelijk na een halfjaar, maar dit verandert nu naar 8 weken. Heb je dus 8 weken gewerkt? Dan zal je al pensioen gaan opbouwen via StiPP.

Bonussen of 13e maand uitbetaald

Heeft de opdrachtgever bonussen of een 13e maand in eigen CAO? Dan zullen deze vanaf heden ook aan uitzendkrachten worden uitbetaald. Dit was tot dusver nog niet verplicht, al werd dit wel al regelmatig gedaan uit fatsoen. Omdat het verplicht wordt, is uitzendpersoneel nóg meer gelijk aan eigen personeel. En dit is natuurlijk hartstikke fijn!

Thuiswerkvergoeding

Dit punt is niet van toepassing voor onze topchauffeurs, maar als er vanuit huis gewerkt wordt en er recht is op een thuiswerkvergoeding, krijgen uitzendkrachten dit ook.