Nieuws

Werken als buschauffeur in het openbaar vervoer: zo ziet het eruit!

Duizenden mensen stappen dagelijks op de bus. Het openbaar vervoer is dan ook iets waar veel mensen gebruik van maken. Als buschauffeur in het openbaar vervoer krijg jij de taak om passagiers te vervoeren naar school, werk of naar een belangrijke afspraak. Maar hoe ziet een baan als buschauffeur in het openbaar vervoer er nu eigenlijk zo’n beetje uit, waarom is deze baan zo leuk en wat heb je nodig om buschauffeur in het openbaar vervoer te worden? Wij zetten het hieronder voor je op een rij, dus lees snel verder!

Wat doe je als buschauffeur in het openbaar vervoer?

Als buschauffeur lijndienst in het OV is het jouw voornaamste taak om mensen van A naar B te vervoeren. Dit doe je op een veilige, tijdige en comfortabele manier. Indien het nodig is geef je de reizigers de juiste informatie gedurende de rit. Welke eindbestemming jouw passagiers ook hebben, jij probeert er altijd voor te zorgen dat zij veilig en op tijd aankomen.

Hoewel het vervoeren van passagiers uiteraard jouw hoofdtaak is, komt er vaak nog wel wat bij. Zo is het ook aan jou om de bus schoon te houden, defecten en storingen te melden, controleren of iedereen wel netjes incheckt en eventuele problemen met passagiers op te lossen. Orde en veiligheid is een belangrijke taak als buschauffeur in het openbaar vervoer.

Hoe kan een werkdag eruitzien?

Het is goed mogelijk dat als buschauffeur OV geen dag hetzelfde is. Je krijgt te maken met verschillende diensttijden, die kunnen variëren van 05:00 uur tot 02:00 uur. Het is dus van belang dat je een flexibele instelling hebt, aangezien je op diverse werktijden kunt worden ingezet.

Waarom buschauffeur in het openbaar vervoer worden?

Waarom je zou moeten kiezen voor een baan als buschauffeur? Hier zijn meerdere redenen voor. Ten eerste is het een baan met veel verantwoordelijkheid. Het is namelijk aan jou om de passagiers veilig te vervoeren en hen een ontspannende rit te bieden. Een andere reden om voor deze baan te kiezen, is omdat hier geen dag hetzelfde is. Andere werktijden, andere mensen, ander verkeer: een dag zal nooit hetzelfde zijn. Hierdoor blijft het afwisselend en dit houdt het werk leuk.

Wat heb je nodig als buschauffeur openbaar vervoer?

Om buschauffeur OV te worden, is het natuurlijk belangrijk dat je een rijbewijs D en geldige Code 95 op zak hebt. Daarnaast is het van belang dat je klantvriendelijk en representatief bent, want jij bent hét visitekaartje van het vervoersbedrijf. Je doet er alles aan om eventuele problemen met passagiers op te lossen en hun vragen te beantwoorden. Bovendien is het mooi meegenomen als je altijd enthousiast bent, dit werkt vaak positief op de reizigers in jouw bus.

Een ander voordeel aan een baan als buschauffeur in het openbaar vervoer is dat je prima gaat verdienen. Naast een goed salaris kun je in deze functie ook leuke toeslagen ontvangen. Tenslotte is het leuk om deze uitdaging aan te gaan omdat je tegenwoordig vaak mag rijden met modern materieel. Bussen worden steeds moderner en zijn ook vaak uitgerust met een uitgebreid navigatiesysteem, wat het werk voor jou eenvoudiger maakt. Verschillende routes rijden door verschillende gebieden wordt voor jou op deze manier een makkie!

Hierboven heb je meer kunnen lezen over een baan als buschauffeur in het openbaar vervoer. Heb je interesse in deze leuke baan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier vind je onze vacatures voor het openbaar vervoer.

Heb je geen D-rijbewijs op zak, maar is het wel jouw droom om buschauffeur te worden?

Ook dan kunnen wij je helpen. Wij bieden namelijk een gratis opleidingstraject tot buschauffeur aan mét baangarantie. Wil je hier meer over weten?

Bekijk dan snel de mogelijkheden voor onze gratis opleiding D-rijbewijs of kijk op onze externe pagina.