Nieuws

Werken als touringcarchauffeur? Zo ziet het eruit

Zie jij het wel zitten om te gaan werken als touringcarchauffeur? Dan ben je vast benieuwd naar wat hier allemaal bij komt kijken. Als je hier meer over wilt weten, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vertellen wij je namelijk van alles over het zijn van een touringcarchauffeur. De werkzaamheden, verantwoordelijkheden, voordelen en uiteraard het gemiddelde salaris. Wat je kunt verwachten van een baan als touringcarchauffeur? Je leest het hier!

Wat is een touringcarchauffeur?

Een touringcarchauffeur is iemand die verantwoordelijk is voor het veilig vervoeren van passagiers met een bus. Binnen deze functie rijd je voornamelijk dagtochten en meerdaagse reizen, in zowel binnen- als buitenland. Denk bijvoorbeeld aan gelegenheden als personeelsuitjes, schoolreisjes en tripjes voor een vakantie. Binnen deze functie kunnen de diensten afwisselend zijn, waardoor je onregelmatige werktijden kunt hebben.

Wat zijn de verantwoordelijkheden?

Een baan als touringcarchauffeur brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Ten eerste is het natuurlijk van groot belang dat je in staat bent om passagiers veilig van A naar B te vervoeren. Ook is het belangrijk om altijd comfortabel proberen te rijden, zodat passagiers zich bij jou op hun gemak voelen. Jij bent ook verantwoordelijk voor het helpen met in- en uitladen van de bagage en het helpen van passagiers die wat minder mobiel zijn. Ook tot jouw taken behoort het verhelpen van kleine technische storingen en het schoonmaken van de touringcar.

Wat heb je nodig als touringcarchauffeur?

Als touringcarchauffeur is het natuurlijk wel belangrijk om over een aantal vaardigheden te beschikken. Ten eerste is het verplicht om een rijbewijs D op zak te hebben. Daarnaast is het van belang dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt, klantvriendelijk bent en ook goed om kunt gaan met lastige passagiers. Ook is het essentieel dat je de verkeersregels in zowel binnen- als buitenland goed kent en dat je technisch inzicht hebt.

De voordelen op een rij:

  • Mooie reizen begeleiden
  • Veel afwisseling mogelijk
  • Veel verantwoordelijkheden
  • Goed salaris
  • Zelfstandig op pad

Wat ga je in deze functie verdienen?

Als je een baan als touringcarchauffeur wel ziet zitten, ben je vast ook benieuwd naar het salaris. Het definitieve salaris wordt bepaald aan de hand van het CAO en is mede afhankelijk van je opleiding en ervaring. Gemiddeld ligt het salaris binnen deze functie tussen de 2100 euro en 2800 euro bruto per maand.

Past deze baan bij jou?

Denk jij dat een baan als touringcarchauffeur jou op het lijf geschreven is? Workbus kan je hier wellicht bij op weg helpen. Bekijk onze openstaande vacatures voor touringcarchauffeur of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een gratis opleiding tot buschauffeur volgen? Ook dat is bij ons mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.