Bekijk hier onze veelgestelde vragen

VOOR WELKE BUSBEDRIJVEN KAN IK WERKEN?

Wij werken o.a. voor Connexxion, EBS, Betuwe Express, Pouw Vervoer, Van Kooten Reizen, Oostenrijk touringcars en vele anderen.

WAT VOOR WERK KAN IK DOEN?

Als buschauffeur bij Workbus kun je worden ingezet als openbaar vervoer chauffeur, touringcarchauffeur, evenementenchauffeur of treinstremmingen chauffeur.

IK WIL AF EN TOE EEN BUSRIT MAKEN. KAN DAT BIJ JULLIE?

Ja je kan zeker af en toe een busrit maken, we hebben veel evenementen en treinstremmingvervoer waarin jij af en toe eens een ritje voor kan maken.

WAT GA IK VERDIENEN ALS BUSCHAUFFEUR?

We volgen de looncomponenten uit het CAO van de opdrachtgever.

WANNEER KRIJG IK BETAALD?

Wij werken met een wekelijkse betaling.

WAAR VIND IK MIJN LOONSTROOK?

Je loonstroken vind je als Workbus medewerker gemakkelijk terug in onze Portal app. Zodra je aan de slag gaat ontvang je hier een inlog voor met instructies en uitleg.

WORDEN MIJN REISKOSTEN VERGOED?

Dat is afhankelijk van de sector waarop je solliciteert. In het CAO besloten vervoer zijn reiskosten niet opgenomen. In het CAO openbaar vervoer zijn reiskosten wel opgenomen.

VOOR WANNEER MOET IK MIJN GEWERKTE UREN DOORGEVEN?

Om ervoor te zorgen dat we jouw salaris op tijd en correct kunnen betalen, dien je jouw urenbriefje vóór maandag 09:00 uur te hebben ingevuld en aangeboden. Wanneer je jouw urenbriefje niet voor maandag 09:00 uur hebt aangeboden, kunnen wij helaas voor die week niet meer tot betaling overgaan. Zorg dus voor een tijdige aanlevering van jouw urenbriefje!

HOE WERKT HET FASENSYSTEEM?

Als je voor Workbus aan het werk gaat, wordt je ingedeeld in het fasensysteem van de cao voor uitzendkrachten. Het fasensysteem kent 4 fases, namelijk fase 1-2, fase 3 en fase 4.

Bij aanvang van je dienstverband start je altijd in fase 1-2.

  • Ben je in dienst gekomen bij Workbus vóór 02-01-2022? Dan duurt deze fase 78 gewerkte weken.
  • Ben je in dienst gekomen, of kom je in dienst na 02-01-2022 bij Workbus? Dan duurt deze fase 52 gewerkte weken. In deze periode kun je een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten aangeboden krijgen.

Na het voltooien van fase 1-2 én voortzetting van de werkzaamheden, stroom je door naar fase 3. In deze fase kun je in 3 jaar tijd 6 bepaalde tijd contracten aangeboden krijgen.

Na het voltooien van Fase 3 én voortzetting van de werkzaamheden stroom je door naar fase 4. In deze fase ben je werkzaam onder een Onbepaalde tijd contract.

HOE KAN IK WIJZIGINGEN DOORGEVEN?

Wijzigt er iets in je persoonlijke situatie, zoals je adres, bankrekeningnummer of telefoonnummer, geef dit dan tijdig door aan je intercedent.

WAT MOET IK DOEN ALS IK ZIEK BEN?

Ben je ziek? Meld dit dan zo snel mogelijk telefonisch bij Workbus én bij jouw opdrachtgever. Doe dit bij voorkeur ruim van tevoren, maar minimaal één uur voor aanvangstijd. Workbus is 24/7 te bereiken via de 24-uurs service. Houd er rekening mee dat je tijdens je ziekte (altijd) voor Workbus bereikbaar bent.

BOUW IK PENSIOEN OP?

Als je minimaal 21 jaar bent en 8 weken voor Workbus hebt gewerkt, ga je automatisch pensioen opbouwen. Tot en met de 70ste week van je contract bouw je pensioen op in de basisregeling. De premie voor de basisregeling wordt betaald door de werkgever. Vanaf de 71ste week ga je over naar de plusregeling. In de plusregeling betaal je zelf ook een gedeelte mee aan je pensioen opbouw. Meedoen aan de pensioenregeling van STIPP is verplicht. 

Als je gaat deelnemen aan het pensioenfonds, stuurt STIPP (het pensioenfonds voor alle flexwerkers) je het pensioenreglement toe. Elk jaar ontvang je een opgave van het pensioen dat je tot dan toe hebt opgebouwd. Heb je al eerder bij een uitzendbureau gewerkt en pensioen opgebouwd via het pensioenfonds STIPP, en is dit minder dan 26 weken geleden, dan is het belangrijk om dit aan te geven bij je intercedent. Je gaat dan vanaf de eerste week dat je voor Workbus werkzaam bent pensioen opbouwen volgens de basisregeling. 

Meer informatie over de pensioenregeling kun je vinden in de cao of via www. stipppensioen.nl.

HOE BOUW IK VAKANTIEDAGEN OP?

Als uitzendkracht heb je recht op 16 uur vakantie voor iedere volledig gewerkte werkmaand. Heb je minder gewerkt, dan ontvang je een evenredig deel daarvan. Als je een vrije dag wilt opnemen, overleg dat dan eerst met de opdrachtgever voor wie je werkt en met je intercedent. Je kunt alleen vakantie-uren opnemen indien je hiervoor voldoende vakantie-uren hebt opgebouwd. Voor het opnemen van vakantie-uren moet je een urenbriefje inleveren.

BOUW IK VAKANTIEGELD OP?

Naast je vakantie-uren bouw je ook 8% vakantiegeld op. Het vakantiegeld wordt automatisch uitbetaald in de maand mei. Als je stopt met werken wordt dit bedrag zes weken na je laatste werkdag uitbetaald.

WAAR KAN IK MIJN JAAROPGAVE VINDEN?

Elk jaar ontvang je van Workbus een jaaropgave. Dit is een overzicht van wat je in het voorgaande jaar hebt verdiend. Deze kun je nodig hebben bij o.a. je belastingaangifte. Bewaar deze opgave zorgvuldig, hij kan maar éénmaal worden verstrekt. De jaaropgave wordt via het online urenportaal en per e-mail toegestuurd naar het e-mailadres dat bij Workbus bekend is. Het is dan ook van belang dat je Workbus informeert over een eventuele adreswijziging, ook als je niet meer voor Workbus werkzaam bent.

Kun je het antwoord op je vraag niet vinden?

Bel dan jouw contactpersoon bij Workbus. Zij helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen.

Apeldoorn 055 303 2130
Bleiswijk 010 310 6050
Groningen 050 305 3940
Oudehaske 0513 674 300
Purmerend 0299 405 730
Roosendaal 0165 745 660
Venlo 077 399 8190