Vereisten voor het selectietraject CE-rijbewijs


Heb je interesse in onze gratis opleiding tot vrachtwagenchauffeur? Dan ben je vast ook benieuwd naar wat er allemaal nodig is om toegelaten te worden. Want waar moet je echt aan voldoen om het selectietraject in te kunnen?

Je leest hieronder welke vereisten er nodig zijn en over welke kenmerken je moet beschikken, om toegelaten te worden tot het opleidingstraject voor het E achter C rijbewijs.

RIJBEWIJS C EN IN BEZIT VAN AUTO OF MOTOR

Als chauffeur moet je vaak naar een opstapplaats om je vrachtwagen op te halen. Daarom vragen wij om eigen vervoer.

GEEN LOONBESLAG

Als je in de schuldsanering zit of een loonbeslag hebt, dan kunnen we jou de gratis opleiding niet aanbieden.

VERKLARING OMTRENT GEDRAG

Je dient zelf een verklaring omtrent gedrag aan te vragen.

FLEXIBELE INSTELLING

Wanneer je als chauffeur aan de slag gaat zal je op verschillende tijden moeten werken. Dagdiensten, nachtdiensten, en werken op zaterdag en zondag komt ook voor. Transport is namelijk 24 uur per dag in beweging. Het is dus belangrijk dat je een flexibele instelling hebt.

SOCIALE VAARDIGHEDEN

In veel chauffeursfuncties heb je veel contact met anderen. Zoals bijvoorbeeld de planning van het transportbedrijf of met klanten waar je jouw goederen afgeeft. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn dan dus wel belangrijk.

TECHNISCHE KENNIS

Ben je de hele dag (of langer) onderweg en krijg je pech? Red je jezelf dan? Ben je bovendien handig, heb je enige technische kennis en ben je daarnaast stressbestendig? Het zijn immers allemaal dingen die bij het chauffeursvak horen en dus goed zijn om te hebben.

BEN JIJ DE JUISTE KANDIDAAT?

Voldoe jij aan al deze punten? Dan staat niets meer in de weg om je aan te melden voor de gratis opleiding. Vul dan nu het sollicitatieformulier met motivatie in.